Kampverloop kleuters

Een kampdag in een notendop!

Ochtendopvang

7:45 tot 9:30
Start van het aanmelden en van de gratis ochtendopvang. Onze kleutergroep verwelkomen wij ’s ochtends graag in hun afzonderlijke en veilige haven:  het ‘kleuterpaviljoen’. Hier kunnen ze rustig acclimatiseren, naar hartenlust spelen of een tekening kleuren. De kleutermonitoren zorgen voor een persoonlijk en warm onthaal.

9:30 – 9:40
Het opstartmoment. De kleuters worden op een geanimeerde manier wijze warmgemaakt voor de nieuwe kampdag. Er wordt gezongen voor de jarigen, het menu van de dag wordt voorgesteld en de winnaars van de tekenwedstrijd worden bekend gemaakt.

Ochtendactiviteit

09:45 – 11:30
De eerste activiteiten van het kamp gaan van start. Omstreeks 10:30 uur is er een eerste korte pauze. Een stuk fruit kan van thuis in een afgesloten doos meegebracht worden. Er wordt voor iedereen voldoende water voorzien.

Lunch en siësta

11:30 – 12:30
Lunchpauze! Alle kleuters krijgen soep én een warm hoofdgerecht aangeboden. Kleuters die nood aan hebben aan een rustmoment kunnen wat uitrusten in een aparte slaapruimte (van ongeveer 12:30 tot 13:15). Wie dit wenst, kan de nodige slaapattributen naar het kamp meegeven!

Namiddagactiviteit

13:30 – 14:45
De tweede activiteit van het sport- en themakamp.

14:45 – 15:00
Pauze! Een koek of een stuk fruit kan van thuis in een afgesloten doos meegebracht worden. Voor iedereen wordt voldoende water voorzien.

15:00 – 16:00
De derde activiteit van het sport- en themakamp.

Avondopvang

16:00 – 17:30
Start van de avondopvang. De kleuters worden digitaal uitgeschreven als ze de opvang verlaten. Op vrijdag is er geen avondopvang en eindigt het kamp om 16:00.

Extra kampinfo

Weekmenu

 

Specifieke werking kleuters

Op maandagochtend worden de kleuters in groepjes verdeeld en toevertrouwd aan ervaren kleutermonitoren.

Hierbij houden we rekening met twee factoren: vriendschapsrelaties en leeftijd. Enerzijds betekent dit dat broer(s), zus(sen) en vriendjes die dit wensen, samen in eenzelfde groepje kunnen vertoeven. Anderzijds wordt er ook een opsplitsing gemaakt naar leeftijd, zodat activiteiten op maat van uw kind worden aangeboden.

Bovendien vormen alle kinderen van het derde kleuter (die de overstap naar 1ste leerjaar maken) een aparte groep.
Zij werken ook rond het weekthema, met het grote verschil dat er voor deze groep sport-en spelactiviteiten worden voorzien die een stuk intensiever en uitdagender zijn.
Hier ligt de nadruk meer op sportinitiatie. Denk maar aan allerlei balvaardigheden, klimmen en klauteren, evenwichtsoefeningen, bewegingsexpressie, dans en andere kleine en grote motorische vaardigheden.

Van alles wordt geproefd, voor elk wat wils!

Wat brengen de kinderen mee?
  • Comfortabele, kledij en aangepaste (sport)schoenen.
  • Liefst geen teenslippers of losse sandalen.
  • Bij zonnig weer mag je zeker ook een pet en eventueel eigen zonnecrème meebrengen in de rugzak.
  • Een hervulbare drinkfles. Er kan altijd water worden bijgevuld.
  • Een tienuurtje én drieuurtje: stuk fruit of een koek
Hygiëne? 
  • De handen worden frequent met zeep gewassen: na toiletbezoek, voor het nuttigen van het tussendoortje en maaltijd, maar indien nodig ook tussen de activiteiten in.